Tallink: ministeerium valetab

Annika Matson 07. november 2006, 11:59

Tallinki vandeadvokaat Toomas Vaher ütles,
et majandusministeeriumi pressiesindaja väited ei ole õiged, kui ta ütleb, et
ministeerium pole meelt muutnud ja on nõuetele kogu aeg kindlaks
jäänud.

Jutt käib tuletorni- ja jäämurdetasudest, mille maksmata jätmise eest kaevati Tallink septembris kohtusse. „Veel poolteist aastat tagasi olid nii minister kui ka kantsleri kt ja ka Veeteede Amet ühisel seisukohal, et põhiseadusevastasuse tõttu pole õiguslikku alust Tallink Grupilt ega Hansatee Cargolt raha nõuda,” selgitas Vaher.

Tema sõnul oli tegemist ministeeriumis põhjaliku analüüsi tulemusena kujundatud ja kirjalikult väljendatud seisukohaga, seega tegemist polnud ministri "ootamatu käskkirjaga". „Hagis esitatud nüüdsed seisukohad ning ministeeriumi varasemad seisukohad on paraku risti vastukäivad,” lisas Vaher, kelle sõnul ei olegi ministeeriumi tänane seisukoht lõppkokkuvõttes määrava tähtsusega, sest Riigikohtu positsioon taoliste rahaliste koormiste osas on teada ning see langeb kokku Tallink Grupi ja Hansatee Cargo positsiooniga.

"Mida ministeerium soovib saavutada hagiga, mida riik ise perspektiivituks peab, jääb tegelikult arusaamatuks, samamoodi nagu jääb arusaamatuks ministeeriumi keeldumine kohtumisest Tallinki esindajatega, et seda küsimust arutada," sõnas Vaher.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing