• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eraisikute laenud järsult kasvanud

  Eesti Panga värske statistika kohaselt on eraisikute laenukoormus kasvanud mai lõpu 59 miljardilt kroonilt 73 miljardile kroonile oktoobri lõpus.
  Eesti Panga finantsvahenduse osakonna juhataja Sven Meimeri sõnul käib laenukasv käsikäes majandusaktiivsuse tõusu ja langusega. "Hiljaaegu avaldatud Eesti Panga prognoosi kohaselt on Eesti majanduskasv praegu oma tipu lähedal ja seepärast on ka loomulik, et laenukasvu numbrid on samamoodi tipus," märkis Meimer. Edaspidi saab laenukasv märkimisväärselt aeglustuda juhul, kui hakkab aeglustuma majanduskasv tervikuna.
  Meimer nentis, et praegu on pankade laenuportfellid kinnisvaraga seotud riskide poole liialt kaldu, mis ei ole just kõige parem riskide hajutamine. Samas, kui pangad suudavad edaspidi oma laenuportfelli riske enam mitmekesistada, siis mingit ohtu selle juures täheldada ei saa.
  Küsimusele, mida saab keskpank ette võtta eraisikute laenukoormuse kasvu pidurdamiseks, vastas Meimer, et Eesti Pank saab reguleerida üksnes pankade tegevust neile seatavate usaldatavusnõuetega. Praegu on Meimeri sõnul pankade kapitaliseeritus ja likviidsus majanduskeskkonnale sobival tasemel ning lühiajalised riskid on emapankade toel hästi juhitud.
  Eesti Pank on varem korduvalt hoiatanud kommertspanku ülelaenamise eest. Meimeri sõnul on kommertspangad püüdnud järgida Eesti Panga soovitusi sedavõrd, kuivõrd on selleks ruumi jätnud tihe konkurents kohalikul pangandusturul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.