Klaasplokk kui tulekindel vahekiht akna ja seina vahel

Eneken Laasme 14. veebruar 2007, 00:00

"Valmistatakse kaks poolt, mis kõrgel temperatuuril kokku surutakse," selgitab klaasplokkide valmistamist K-rautakesko siseviimistluse tootejuht Mati Maalder.

Klaasploki sisemus on õhutühi ning see tagab parema helikindluse ja soojapidavuse. Lisaks valgusjuhtivusele on klaasplokile omased ka kõrge happe- ja kulumiskindlus.

Klaasplokke kasutatakse siseruume valgemaks muutes nii üksikute avade täitena kui ka ruume eraldavate seinasüsteemidena. Üksikute seinaosadena tarvitatakse klaasplokke saunades, duširuumides, vannitubades, köögis, esikus.

Kuigi sageli kasutatakse ka värvilisi plokke, on levinuim siiski valge värvitoon. Seinaelementidena pruugitakse klaasplokki bürooruumides, ujulates ja kortermajades, et eraldada siseruume üksteisest, saades nii juurde lisavalgust ja tulekindlust. Samuti sobivad klaasplokid välisseinte ehitamiseks.

ASi Vipex turundusjuhi Henry Vürsti kinnitusel on olemas ka põrandaks mõeldud klaasplokid.

Klaasplokke ostes tuleb silmas pidada, et kuna toode valmib kõrgel temperatuuril, võivad eri aegadel valminud ja eri tootjate valmistatud tooted pahatihti värvitooni poolest erineda.

Klaasplokke valides tuleb arvestada kohaga, kuhu plokid paigaldatakse, soovitud lõpptulemusega ja valmiva seina oluliste omadustega. Selle kõige alusel on mitmesuguste värvide ja pinnaviimistluste vahel kergem valida, tõdeb Vürst.

Klaasplokkidest seina pind püsib tänu siledusele kergemini puhtana kui tavaline viimistletud sein. Vürsti hinnangul annab klaasplokkidest seinale läike isegi kerge seebivesi. Samas hoiatab Maalder, et mõni pesuaine võib rikkuda vuugitäidete tooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing