22. veebruar 2007 kell 15:29

Merko Ehitus teenis aastaga üle poole miljardi krooni kasumit

2006. aastal teenis Merko Ehitus 581,7 miljonit krooni kasumit, müügitulu oli 4,4 miljardit krooni, kasvades aastaga 36,6%, teatas ettevõte.

Neljandas kvartalis kasvas kasum enam kui kaks korda. Käive kasvas neljandas kvartalis 78%.

581,7 miljoni kroonisest kasumist 252,7 miljonit krooni teeniti SIA Merks ja UAB Merko Statyba poolt, 218,1 miljonit krooni AS Merko Ehitus emafirma ning 110,9 miljonit krooni kontserni Eesti tütarettevõtete poolt.

2006. aastal teenis kontsern 581,7 miljonit krooni kasumit, millest 252,7 miljonit krooni teeniti SIA Merks ja UAB Merko Statyba poolt, 218,1 miljonit krooni AS Merko Ehitus emafirma ning 110,9 miljonit krooni kontserni Eesti tütarettevõtete poolt. Aastaga kasvas kontserni kogukasum 32,6% ja väljaspool Eestit teenitud kasum 156%.

Esmakordselt ületas Läti ja Leedu üksuste puhaskasum AS Merko Ehitus emafirma kasumi, avaldas ettevõte börsi vahendusel. Merko Ehituse nõukogu esimehe Toomas Annuse sõnul oli 2006. aasta kontserni jaoks läbimurdelise iseloomuga. „Merko Läti ja Leedu tütarfirmad kasvavad täna Eesti emaettevõttest kiiremini, mis aitab kontsernil maandada riske ja samas säilitada arenguks vajalikku kasvutempot.

Usume, et kolmes riigis võrreldavate mahtudega opereerival ehitusettevõttel on konkurentsieelis nii mahukate tellimuste hankimisel kui riskide jagamisel jätkuvalt väga kiiresti kasvaval turul,” sõnas Annus. Merko Ehitus bilansimaht seisuga 31.12.06 oli 3,2 miljardit krooni ja omakapital 1,6 miljardit krooni. AS Merko Ehitus on Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev ehitusettevõte. Kontsernis töötas aastavahetuse seisuga täiskohaga 805 inimest, ettevõtte aktsiad on noteeritud Tallinna Börsil.

Hetkel kuum