Tehnilistes ruumides kollitab lampe niiskus, tolm ja hape

Garaažides, lautades, ladudes ning teistes niiskus- ja tolmurohketes tehnilistes ruumides soovitab ehitusmaterjalide kaupluse OÜ Ehitus Service turundusjuht Tiiu Kütson eelistada vastupidavaid, vajadusel plahvatuskindlaid ja topeltisolatsiooniga valgusteid. Näiteks traadi otsas kõlkuva pirni purunedes võivad kuumad killud põhjustada tulekahju.

Elektroonikatarvetega kaupleva ASi Electrum Trading tegevdirektor Tiit Kams lisab, et garaažis, kus pestakse autot, tuleks kasutada vaid niiskuskindlaid valgusteid. Professionaalsetes pesulates peavad valgustid taluma pesukeemiat. Lautades peab valgustite materjal olema ammoniaagiaurude ja happekindel. "Luminofoorlambid annavad -10 kraadi juures umbes 80% vähem valgust kui +20 kraadi puhul," osutab ta tavalambi sobimatusele eritingimustesse.

Sauna või suurköögi valgustid aga olgu Kütsoni sõnul kõrge temperatuuritaluvusega. Samas tuleb laovalgustite valikus lähtuda ladustatava kauba iseärasustest ja ruumi kõrgusest.

Hetkel kuum