Ei, kakao. Hiljuti avaldatud uuringu põhjal aitab tass kakaod paremini kõrge vererõhu vastu ja südamehaiguste korral kui tass teed, vahendas Bloomberg.
Kakao suudab alandada vererõhku sama palju kui mõned ravimid, samas kui must ega roheline tee ei avalda võrreldavas ulatuses mõju, selgus hiljutisest Kölni ülikooli farmakoloogi Dirk Tauberti uurimusest.
Kakao tarbijad peaksid aga vaatamata selle heale mõjule südamele olema ettevaatlikud rasvade ja kalorite suhtes, mida kakao sisaldab. Ka šokolaadikommid sisaldavad kakaod, ütles Harvard Medical Schooli sisenõrenäärmeuurija Naomi Fisher.
"Peame olema vastutustundlikud ning Ameerika ega muu maailma elanikud ei tohiks tarbida šokolaadi seetõttu, et see on "neile hea"," ütles ta. "Esimeseks, teiseks ja kolmandaks lisandiks šokolaaditoodetes on suhkur, õlid ja rasvad."