Agnes Ojala • 10. mai 2007 kell 13:02

Tallinnale laekus tasulisest parkimisest 25 miljonit

Parkimisõiguse müügist Tallinna avalikul tasulisel parkimisalal ja viivistasudena laekus tänavu nelja kuu jooksul pealinna kassasse 25,4 miljonit krooni.

See on 26 protsendi ehk 6,6 miljonit krooni enam kui mullu samal perioodil, teatas AS Ühisteenused.

Käesoleva aasta nelja kuu parkimiskorralduse käive ulatus 17,8 miljoni kroonini, ületades eelmise aasta sama perioodi tulemust 4,9 miljoni krooni võrra. Enim kasvas parkimiskäive tänavu aprillis, kui parkimisõiguse müügist laekus linnale 4,9 miljonit krooni, võrrelduna 3,3 miljoniga 2006. aasta aprillis.

Parkimistasu maksmata jätmise eest kirjutasid kontrolörid aprillis välja 5188 viivistasuotsust (VTO) ehk 403 VTOd rohkem kui eelneval kuul. Alates aprillist laienes Tallinna kesklinna tasuline parkimisala. Aprilli esimese kahe nädala jooksul pealinna avaliku tasulise parkimisala operaatori ASi Ühisteenused kontrolörid laienenud parkimisalas VTOsid ei vormistanud, vaid piirdusid juhtide hoiatamisega.

Nelja kuu jooksul määrati Tallinnas parkimiskorra eirajatele 17 400 VTOd. Eelmisel aastal samal perioodil kirjutati välja 3177 võrra vähem VTOsid. Viivistasudena laekus nelja kuu jooksul linnakassasse 7,6 miljonit krooni ehk 1,7 miljoni krooni võrra enam kui aasta tagasi.

Hetkel kuum