1. juuni 2007 kell 7:16

Endine riigikogulane Matsulevitš seisab silmitsi tõsise süüdistusega

Endine suursaadik Venemaal ja Riigikogu eelmisse koosseisu kuulunud Tiit Matsulevitš seisab silmitsi tõsise süüdistusega, ise väidab ta, et see on laim ja katse teda blameerida.

Lugu sai alguse 20. aprillil enne kella kümmet õhtul - Valentini elukaaslane sõitis autoga Jaguar XJ Narva maanteel, Kuku raadio maja lähedal jäi ta valgusfoori taha toppama, ees seisnud Opel Zafira aga tagurdas ootamatult Jaguarile otsa, roolis oli aga Riigikogu eelmisse koosseisu kuulunud Tiit Matsulevitš.

Naine otsustas mehe appi kutsuda ja Valentin jõudis kohale 5–6 minutiga, kirjutas SL Õhtuleht.

"Avarii põhjustanud mees oli pealtnäha rahulik ja nõustus istuma minu autosse, et me saaksime avarii kohta paberid ära teha, ta ütles, et on süüdi ja õnnetus juhtus seetõttu, et ta pani kogemata tagurpidikäigu sisse. Tundsin tugevat alkoholilõhna ja küsisin, kas tal oli kõva pidu, mees ütles, et on kaine, ütlesin siis, et kutsume politsei, aga tema vastu, et ei-ei, lahendame kohapeal kokkuleppega ära, ütles veel, et läheb toob oma masinast vastavad blanketid, kuid nii kui ta autosse istus, andis gaasi ja sõitis minema."

Viivu kõhelnud, sõitis Valentin Opelile järele ja võttis samal ajal ühendust politseiga, ta sai põgeneja kätte Pirita Selveri lähedal ning astus peatunud autole ligi. Kohale saabunud politsei pani Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Tiit Matsulevitši Valentini väitel alkomeetrisse puhuma ja viis ta seejärel politseiautoga minema.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupu sõnul on alustatud väärteimenetlus, Valentini sõnul sai Jaguar otsasõidu tõttu ligi 82 000 krooni väärtuses kahju ja ta ootab pingsalt politseilt otsust.

Hetkel kuum