11. juuni 2007 kell 8:37

Surmaavariide sagenemine sunnib politseid karmusele

Politsei kavatseb liikluses hukkunute arvu järsu kasvu tõttu märkimisväärselt karmistada karistusi väiksemate kiiruseületuste eest.

"Tõsi ta on, et oleme juba praegu muutunud nende väiksemate kiiruseületamiste suhtes varasemast märksa karmimaks," ütles Põhja politsei liiklusosakonna juhtivspetsialist Villu Vane Postimehele.

Kui varem vaatas politsei kümme kilomeetrit lubatust kiiremini sõitnud juhtide rikkumistele läbi sõrmede, siis nüüd on suhtumine muutunud. "Juhtidel tekkis tunne, et kuni 20-kilomeetrine kiiruseületus on otsekui iseenesest mõistetav," lausus Vane. "Seetõttu ei kavatse me sellist olukorda enam taluda."

Viimane surmavate tagajärgedega kiiruseületamine toimus laupäeval Läänemaal Taebla vallas, kus sirgel asulavälisel kruusateel Taeblast Kirimäe poole liikunud auto kaotas juhitavuse ja paiskus kraavi, küljega vastu puud.

Liiklusstatistika kohaselt hukkus Eestis tänavu viie kuuga 71 inimest. See on kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi. Veel kurvem on olukord meie naaberriikides Lätis ja Soomes, kus ohvrite arv on veelgi suurem.

Hetkel kuum