Rootsi kroon üle aasta nõrgim

Tõnis Oja 13. juuni 2007, 00:00

Rootsi krooni kurss langes euro (seega ka Eesti krooni) suhtes enam kui aasta madalaimale tasemele, sest inflatsioon kuningriigis oli mais oodatust madalam.

See aga tähendab, et Rootsi Keskpank ei pruugi erinevalt varem antud vihjetest krooni baasintressi tõsta. Eile langes Rootsi krooni kurss 0,6 protsenti 9,3909 Rootsi krooni euro kohta, mis teeb 1,66 Eesti krooni Rootsi oma kohta. Nii madal oli Rootsi krooni kurss viimati 2006. aasta mais.

Maikuus kallinesid hinnad Rootsis 0,9 protsendi võrra, mis oli madalam kui ennustasid analüütikud. "Tegemist oli märkimisväärse kõrvalekaldega konsensuslikust arvamusest," lausus Bloombergile SEBi peaanalüütik Robert Bergquist. "Kui inflatsioon jääb kogu suve jooksul allasurutuks, revideerib keskpank ilmselt oma senist seisukohta," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing