9. september 2007 kell 10:20

Ligi: roim ise on sooritamata ja hind endine

Riigikogu liikme Jürgen Ligi hinnangul on elektrihinnatõusus saanud süüdistuse kõik – nii Eesti Energia juhatus ja nõukogu kui peaminister ja poliitikud. Kuid õnneks on "roim" ise tema sõnul veel sooritamata.

Ligi kirjutab oma blogis, et peaminister ei teadnudki hinnatõusust midagi ja pahandas Eesti Energia juhatusega. Nõukogu pole tema sõnul asja arutanudki ja võibolla ei saanud arugi, kui hinnatõusust räägiti.

„Aga roim ise on sooritamata ja hind endine. On vaid taotlus, mille juhatus esitas energiaturu inspektsioonile ja mida too peab vajalikuks pikki kuid vaagida,” ütles Ligi.

Ligi märkis, et nõukogu koosolekul oli küsimust vaid põgusalt arutatud. „Uued liikmed, kes ei teadnud tava ja kelle hulka minagi kuulun, tegid seepeale ka häält. Üks küsis, kas me otsustame midagi või kuulame ära. Vastati, et pole kombeks otsustada, sest selleks on meil sõltumatu energiaturuinspektsioon, ja nõukogu pole vaja kurva sõnumiga löögi alla seada,” seletas Ligi.

Viimasel nõukogul mainiti põgusalt jaamade hinda, mitte taotletavat (koos taastuvenergia ja elektriaktsiisiga). Ligi sõnul on omavahel juba kokku lepitud, et edaspidi on nõukogu protsessis osaline.

„Vanadelt olijatelt sai aimu, miks ei segatud eriti end asjasse varem. Poliitiline surve oli pugenud nõukokku enesesse,” kirjutas Ligi blogis.

Hetkel kuum