Mariliis Pinn • 25. september 2007 kell 7:18

Ministeeriume ootab tuleval aastal pöörane palgatõus

Ainuüksi kaheteistkümnes ministeeriumis, riigikogu kantseleis, riigikantseleis, õiguskantsleri kantseleis, riigikontrollis, riigikohtus ja õiguskantsleri büroos tõusevad töötajate palgad kokku 320 miljonit krooni.

Hansapanga analüütiku Maris Lauri sõnul on kindlasti palju ametnikke sissetuleku kasvu ära teeninud ja kui 320 miljoni krooni sees oleks ka õpetajate, politseinike ja teiste riigilt palka saavate inimeste palgatõus, võiks seda pidada talutavaks, kirjutas Eesti Päevaleht.

“See on väga kopsakas palgatõus, siinkohal tuleks küsida, kas see on põhjendatud,” lisas Lauri. Tuleval aastal on keskmine ministeeriumide ja põhiseaduslike institutsioonide ehk tippriigiametnike palgafondi kasv 25 protsenti.

Riigieelarve seletuskirja kohaselt on ministeeriumides keskmine palk 20 400 krooni ringis, kõrgeimat keskmist töötasu maksavad justiitsministeerium, kaitseministeerium ja siseministeerium (julgeoleku valdkonnas), kus keskmine brutopalk jääb 23 000–26 000 krooni vahemikku.

Hetkel kuum