30. oktoober 2007 kell 6:16

Ka ATKO Paide bussijuhid nõuavad piketiga palgatõusu

Sarnaselt täna hommikul streikivatele 400 GoBus bussijuhile nõuavad paremat palka ka GoBus suurima konkurendi ATKO juhid.

Täna kell 9.00 nõuavad Järvamaal tegutseva ATKO Trans bussijuhid Paide bussijaamas toimuva piketiga koheseid läbirääkimisi ja vähemalt kümnekroonist tunnitasu tõusu, teatas transpordi ametiühing.

Transpordi ametiühingu hinnangul on Eesti bussindus sügavas kriisis. Süsteemi krooniline alarahastus on viinud bussijuhtide tänaste väljaastumisteni. Olukorda bussinduses koguneb nädala pärast teisipäeval arutama ka transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsioon, mis koondab pea kõigi Eesti bussifirmade töötajate esindajaid.

Rahapuuduse ajendil viibinud palgaläbirääkimised bussiettevõttes GoBus põhjustasid teisipäeva hommikul tunniajase hoiatusstreigi viies ettevõtte regioonis kaheksast. Ligi 400 meest nõuavad koheseid palgaläbirääkimisi ja vähemalt kümnekroonist tunnitasu tõusu. Samad on transpordi ametiühingu taotlused ka 300 töötajaga ATKO bussiettevõtete grupis.

Hetkel kuum