Hille Tressum • 27. november 2007 kell 14:31

Poliitikud vaagisid Läänemere olukorda

Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide esindajad arutasid täna Malmös Läänemere olukorda, Eesti poolt ütles meresaaste küsimuses sõna sekka Sven Mikser.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser osales Malmös toimunud Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide väliskomisjoni esimeeste kohtumisel, kus keskenduti Läänemere olukorrale ja Läänemere regiooni riikide omavahelise koostöö tõhustamisele.

25-26 novembril Rootsi kuningriigis Malmös toimunud kohtumisel tõdeti, et Läänemere keskkonna kaitsmisel on viimase kümne aastaga tehtud ka mõningaid edusamme, kuid põllumajandustegevusest tulenev ja laevadelt pärit reostus on endiselt tõsisaeks probleemiks, mis ohustab Läänemere tulevikku.

Muuhulgas arutasid Balti riikide ja Põhjamaade parlamendi väliskomisjoni esimehed rahvusvahelistest välismissioonidest ja olukorrast Venemaal.

Järgmine Balti riikide ja Põhjamaade parlamentide väliskomisjoni esimeeste kohtumine toimub tuleval aastal Eestis

Hetkel kuum