26. november 2007 kell 5:57

Pool tuhat riigikogulast poole miljoni eest peole

28. novembril saavad Estonias vabariigi juubelipidustuste raames kokku endised ja praegused riigikogu liikmed. Pidu läheb maksma 424 000 krooni, oodata on pool tuhat külalist.

Riigikogu ja valitsusliikmete kokkutulekule Estonia kontserdisaalis saadeti kutseid üle 500, sealhulgas 396 praegusele ja endisele riigikogu liikmele koos kaaslasega. Riigikogu andmetel on tulekust teada andnud üle 300 pidulise.

Samal ajal, kui riigikogu liikmed Estonias pidutsevad, on ka igas maakonnas rahvapidu. Praegused ja endised rahvasaadikud näevad rahva pidustusi ja selleks päevaks valminud telelavastust "Oma maapäev" ETV vahendusel suurelt teleekraanilt.

Legendaarne riigikogu liige Aime Sügis elab Noarootsis ja ütleb, et nigela transpordi tõttu ta pidustustele ei pääse. Buss käib Noarootsist pealinna kaks korda päevas, linnas polevat tal ka ööbimiskohta.

"Mul ei ole sest eriti lugu. Olen neil üritustel ka käinud. Ei hakka seda vaeva nägema," ütleb ta. Sügis oli esimeses taasiseseisvumisaja riigikogus 2,5 aastat ja rohkem poleks ka tahtnud.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum