Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootslaste uus raport toetab Estonia huku ametlikku versiooni

  Uus Rootsi raport toetab suuresti ametlikku versiooni parvlaev Estonia uppumisest 1994. aastal, kus hukkus 852 inimest.

  Muuhulgas väidab koostöös laevaehituskonsultandi SSPAga kirjutatud raport, et laeva viis põhja eest kukkunud vöörivesiir ja mitte miski muu, kirjutas Rootsi uudisteportaal The Local.
  Rootsi valitsus palus 2005. aastal koostada kaks raportit Estonia huku uurimise kohta. Lisaks SSPA-le panid oma versiooni laeva hukust paberile Saksa uurijad.
  SSPA teeb veel paar katset, enne kui annab 2008. aasta märtsis valitsusele lõpliku aruande. Põhilised uppumise tegurid aga on juba kindlaks tehtud, kirjutas laevandusväljaanne Nautisk Tidskrift. SSPA järeldused on Rootsi ametliku raportiga sarnased.
  Erinevalt valitsusaruandest mõjutas SSPA raporti kohaselt Estonia uppumist ka laeva kiirus. Lisaks arvavad konsultandid, et laev hakkas uppuma 10 minutit varem, kui valituse uurijad arvasid. „Kümme minutit ei pruugi tunduda pika ajana, kuid selles kontekstis on ta seda,“ ütles SSPA uurijate juht Claes Källström.
  Uurijate meelest ei ole mingit kahtlust, et laeva uppumise põhipõhjus oli vöörivesiiri eestkukkumine. „Kõik indikaatorid näitavad, et asjad juhtusid nagu Rootsi valituse raportis kirjeldati: vöörivesiir kukkus eest ja vesi tulvas laeva. Kui vett oli juba piisavalt laevas, kaldus Estonia kreeni,“ seletas Källström.
  Skeptikute spekulatsioonide kohaselt uppus laev, sest salaja veetud sõjaväevarustus plahvatas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.