Häid jõulupühi, kiisukene!

Kadri Jakobson 13. detsember 2007, 00:00

Lemmikloomale advendikalendrit ostes arvestage, et teie kutsu või kiisu võib hakata igal hommikul kalendri ees seisma ja maiust ootama. Katsuge talle kuidagi selgeks teha, et kalendril on vaid 24 akent.

Ülemiste kaubanduskeskuses asuva lemmikloomapoe müüjad Margit Lepik ja Anne Kuldma ütlevad kui ühest suust, et eestlased hoolivad ühe enam oma lemmikloomadest ega pea paljuks neile jõuludeks head ja paremat osta. Koerte advendikalendrid on juba letilt kadunud, mõni kass veel selle saaks.

"Inimeste suhtumine on seinast seina. Mõni ütleb: issand, kassidele advendikalender! Mõni on siiralt rõõmus: oi, kui vahva," räägib Margit. "Mõni inimene õhkab vaimustunult ja loodab, et see loomale ka nii meeldib kui talle."

Võib juhtuda, et teie lemmik ei võta kalendri sisu - jogurti- ja naistenõgesekomme suu sissegi, nagu juhtus pildil oleva Kätuga. Et kass ja kalender ühele pildile mahuks, tuli aknasse kiisule meelepärast kraami toppida.

Lisaks advendikalendritele on jõuluteemaliste kingitustega kaetud poes kogu laud. Nosimist on kassidele, koertele, jänestele ja närilistele. Küll jõulumütsides pehmeid mänguasju, närimiskont rinnal, küll kotikesi šokolaadi- ja jogurtinööpidega, küll täidetud ekleere, küpsiseid, jõulusokke maiustustega. Kassidele on ka päkapikumütsiga hiired, kes paelast üles vinnates põrandal ringi vuravad.

Müüja Margiti olekust ja jutust õhkub armastust loomade ja lindude vastu. Ta näitab näriliste majakesi, tuhkru jaoks tehtud võrkkiikesid ja soovitab neidki lemmikule kinkida.

"Mul on kodus kaks rotti, kellele olen riputanud rätiku kiikumiseks. Nad väga armastavad seal magada," ütleb ta. Lisaks rottidele on Margitil kodus tšintšilja ja toatäis linde. Viimased, muuseas, on tema eriline kirg - neid on tal kodus üle saja ja elavad spetsiaalselt lindudele kohandatud toas.

Lauteri tänaval asuvast lemmikloomapoest Reti öeldi, et neil jõuluteemalisi maiustusi müügil pole. Ossu lemmikloomapoest vastati aga, et neil on müügil pehmed koertele mõeldud jõuluteemalised mänguasjad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing