Slovakkia kroon võib tugevneda eurole ülemineku lähenedes

07. jaanuar 2008, 12:39

Slovakkia krooni võib tugevneda kuu lõpuks
euro vastu eurole ülemineku lähenedes, näitas Bloombergi koostatud analüütikute
küsitlus.

Detsembris oli Slovakkia kroon liikumiselt halvemuselt neljas valuuta euro vastu 26 arenevate maade valuutade seas. Siis langes Slovakkia krooni kurss 1,1 protsenti. Sloveenia valitsus on vähendanud eelarvepuudujääki ja ohjeldanud inflatsiooni eemärgiga minna uue aasta algusest üle eurole.

„Te näete kasvavat usaldust eurole ülemineku loos,“ ütles Royal Bank of Scotlandi arenevate turgude valuutastrateeg Lucy Bethell Bloombergile, kes ootab esimese kvartali lõpuks euro kursiks 32,5 Slovakkia krooni. „Paranemist on oodata väliskaubandusbilansis.“

Kaheksa analüütiku jaanuari lõpu euro-Slovakkia krooni prognooside mediaan oli 33,05. Tugevaima kursi prognoos oli 32,5 Slovakkia krooni eurost, nõrgim 33,30 eurot. Täna ennelõunal maksis euro 33,347 Slovakkia krooni.

Läinud aastal vähenes eelarvepuudujääk 23,5 miljardi sealse kroonini, valitsuse prognoosiks oli 38,4 miljardit Slovakkia krooni. Slovakkia Euroopa Liidu metoodika alusel arvestatud inflatsioon vähenes oktoobri 2,4 protsendilt novembris 2,3 protsendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing