Maailma suurim pildipank on müügiks

22. jaanuar 2008, 19:54

Suurima meedia- ja reklaamiala pildi- ja
videomaterjali müüja Getty Images hind võib ulatuda 1,5 mld dollarini ja
enampakkumise aeg lõppeda jaanuariga. Getty Images palkas müügi
finantsnõustajaks Goldman Sachs`i ja huvitatud on mitmed investeerimisfirmad,
kirjutas oma allikatele tuginedes eile New York Times.

Täna kinnitas ettevõte ise nõustaja palkamist äärmiselt ebamäärases sõnastuses pressiteatega. Eelmisel nädalal oli ettevõtte esindaja vastus ajalehe küsimusele, et "kuulujutte ja spekulatsioone" nad ei kommenteeri. Meedia hinnanguil võib müüki raskendada USAs laenuturgu tabanud kriis, mis raskendab projektidesse kapitali kaasamist.
Getty Images (GI) tuumikomanikust firma asutasid 1993.a. naftamiljardäri pärija Mark Getty ja Jonathan Klein, sellest saati on GI aina kasvanud, järjest omandades väiksemaid konkurente. Ettevõtte pakutavat kraami näevad lehelugejad ja võrgu sirvijad üle maailma iga päev.

GI arhiivis on Wikipedia andmeil saadaval 70 mln fotot ja üle 30000 tunni filmimaterjali. Põhikonkurendid on Corbis (Bill Gatesi eraäri) ja Jupitermedia. GI rajas oma äri professionaalsete fotograafide tööde vahendamisele. Laiatarbetehnoloogia levik, millega igas mobiiltelefonis võib olla foto- või videokaamera ning internet on üha laiemalt kättesaadav, on samuti toonud turul muutusi. Küll nigela kvaliteediga, kuid autentsed kaadrid Benazir Bhutto mõrvast või Britney Spearsi järjekordsetest vägitegudest levivad ka sõltumata GI soovidest.

Ettevõtte aktsia langes lahjade majandustulemuste taustal möödunud aastal 47%, aasta lõpus käis GI välja varasemast ostjale hulga soodsama hinnapoliitika. Täna hüppas aktsia 3,26 dollarit ülespoole tasemele 25,20.
Ettevõtte tulevik ei ole analüütikute hinnanguil odavamate konkurentide surve all probleemitu. Associated Pressi uudises vaagisid eksperdid võimalikke arenguid ja leidsid, et tugeva kulude kärpimise korral on ettevõttel jaksu.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 19:54
Otsi:

Ava täpsem otsing