4. jaanuar 2008 kell 9:58

Goldman Sachsi eksanalüütik läheb insider-tehingute pärast neljaks aastaks vangi

Endisele Goldman Sachs grupi analüütikule määrati nelja-aastane vanglakaristus Wall Streetil tehtud insider-tehingute eest.

Endisele Goldman Sachs grupi analüütikule, Eugene Plotkinile, määrati möödunud aastal nelja-aastane vanglakaristus, kuna ta mõisteti süüdi seeria Wall Streetil tehtud insider-tehingute eest, kirjutas Wall Street Journal.

Prokuröri sõnul teenis Plotkin illegaalselt rohkem kui 6 miljonit USA dollarit ehk ca 64 miljonit Eesti krooni kasumit. Skeemid tulid avalikuks aastal 2006 ning need on kõigi Wall Streeti ajaloos vastutusele võetud tehingute seas enim meediakära tekitanud. Tehingud tulid päevavalgele ühes Venemaa spaas ning nendesse oli kaasatud tosin osapoolt Venemaalt, USAst, Saksamaalt ja Horvaatiast.

Hetkel kuum