Agnes Ojala • 27. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Tallinn kaalub Rimi karistust

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei tohi ükski alkoholimüügi piirangu eiramine karistuseta jääda, edastas Tallinna pressiteenistus.

Norde Centrumi Rimi võib maksimaalse karistuse korral jääda ilma alkoholimüügi litsentsist, väikseim karistus oleks rahatrahv, mis juriidilise isiku puhul võib ulatuda 50 000 kroonini.

Abilinnapea lisas, et kindlaks inimlikke eksimusi välistavaks abinõuks on kassaaparaatide seadistamine selliselt, et oleks takistatud alkoholi müümine pärast kella kaheksat õhtul, nii nagu Prisma kauplustes on juba tehtud. "Peaksime kaaluma sellise kohustuse sisseseadmist kõikides suuremates kauplustes, kus on olemas arvutipõhine kassasüsteem," ütles Mutli.

"Me ei ole otseselt veel tagasisidet linnalt saanud, kuid kui peaksime alkoholimüügiloa kaotama, kaebame otsuse kindlasti edasi," ütles Rimi Eesti Foodi hüpermarketite direktor Irina Raudsepp. "Kasutame Prismaga sama käekirja, et end kaitsta."

Raudsepa sõnul kaitseb kauplustekett müüjat väga just seetõttu, et tegu on uue töötajaga.

Kui Prismades ja Selverites kasutatakse juba praegu kassasüsteeme, mis alkoholimüügikorra rikkumisi juba eos takistab, siis Rimides kavatsetakse see kasutusele võtta lähema poole aasta jooksul.

Rimi Eesti Food ASi juhatuse liikme ja tegevdirektori Ruth Laatre sõnul on Norde Centrumi Rimi ja Prisma juhtumil vähe ühist. "Paralleelide tõmbamine on asjatu. Ostja oli täisealine, eksimus oli ühekordne ning asjaolud on hoopis teised. Tegemist oli inimliku eksimusega, mis tulenes algaja töötaja kogenematusest," teatas Laatre pressiteates.

Laatre sõnul ei kavatse Rimi linna vastu kohtusse minna. "Vastupidi - tahame linnaga ning abilinnapeaga kõigiti koostööd teha," teatas Laatre.

Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Lihavainen võtaks esimese rikkumise puhul leebe hoiaku. "Kui see oleks meie, mitte võimuorganite pädevuses, suhtuksime esmasesse rikkumisse pigem leebelt," sõnas Lihavainen. "Arvestades Rimi töötaja kommentaari ning seda, et Rimi pöördus juhtumist kuuldes ise Tallinna linnavalitsusse, ei saa olla tegu pahatahtliku rikkumisega, vaid kogenematu müüja eksimusega."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas