LHV: Tallinna Vee tulemused olid tugevad

Mariliis Pinn 30. jaanuar 2008, 15:29

LHV analüütiku Erki Kerti sõnul olid
Tallinna Vee eelmise aasta ja eriti just neljanda kvartali tulemused olid
tugevad ning LHV on jätkuvalt ettevõtte osas positiivselt meelestatud.

"Kuigi müügimahtude osas ei ole tulemus nii roosiline kui müügi kasv rahalises väljenduses, siis olulisi probleeme me siin siiski ei näe ning peame Tallinna Vett üheks paremini prognoositavaks ettevõtteks Baltikumis. Peamine kasv tuli 2007. aastal tariifitõusust ning kuna ka käesolevaks aastaks võib oodata 11,7% tariifide tõusu, siis oleme tulemuste osas jätkuvalt optimistlikud. Olulise osa tulude kasvust andsid ka liitumised ning sademetevee torustiku ehitus, mille osas võime tulevikus oodata tänu Tallinna linnaga sõlmitud Teenuslepingu muudatusele mõnevõrra suuremat stabiilsust.

Suur osa investeeringutest on seotud võrkude laiendamise ning parandamisega, mis on kokku lepitud linnaga. Seega tuleks nende investeeringute mõttekuse üle arutledes vaadata pisut laiemat pilti – kas sellesuunaline tegevus on linna kui terviku arengu seisukohalt õigustatud. Senini ei ole ma näinud põhjust Tallinna Vee investeeringute üle oluliselt kahelda ning usun, et ka tuleviku investeeringuplaanid selleks alust ei anna. Lisaks sellele kompenseerib linn Tallinna Vee ehitus- ja finantseerimiskulutused, mille tarbeks lisatakse alates 1. märtsist 2008 kuni 2017 aasta lõpuni eraisikute vee tariifile spetsiaalne arenduskomponent, mille linn tarbijale kompenseerib.

Vaatamata sellele, et vee tarbimine nii eraisikute kui eriti just ettevõtete poolt on majanduse üldise aktiivsusega seotud, ei ole kõikumine siiski sedavõrd tugev, et majanduse jahtumine meid Tallinna Vee tulemuste pärast muretsema paneks. Kuigi tarbimismahud võivad 2008. aastal langeda, ei ole see meie prognooside järgi siiski nii suur, et tõusvad tariifid seda kompenseerida ei jõuaks (prognoosime jätkuvat käibe kasvu)," kommenteeris Kert ettevõtte majandustulemusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing