Pärnumaa ettevõtted koondasid viimastel kuudel sadakond inimest

Mariliis Pinn 22. veebruar 2008, 09:17

Mitu Pärnu ja Pärnumaa ettevõtet on asunud
töötajaid koondama ja paljud märgid näitavad, et see tendents on süvenev,
tööturuameti andmetel on aga erinevalt möödunud aastast vabu töökohti vähem kui
neid otsivaid töötajaid.

Tööturuameti Pärnumaa osakonna tööandjate konsultandi Helsi Jürimäe sõnade järgi on olukord tööturul muutunud, kirjutas Pärnu Postimees. “Eelmisel aastal toimusid suuremad koondamised AS Maratis, AS Audru Karusloomakasvanduses, selle aasta jaanuaris koondati riigimetsa majandamise keskuses kümme Edela regiooni raamatupidajat,” rääkis Jürimäe.

“Väiksemad ehitusfirmad lõpetavad järjest tegevuse, töökohti käivad meie juurest otsimas paljud ehitajad. Vabade töökohtade kadumise kiirus näitab võib-olla kõige paremini tööturu praegust olukorda,” sõnas Jürimäe.

Tööandjate konsultant võrdles vabade töökohtade täitumise kiirust nüüd ja eelmise aasta samal perioodil. Jürimäe kinnitas, et kui eelmisel aastal võis tööpakkumine aktiivne olla nädalaid, siis sellel aastal täidetakse vabad töökohad mõne päeva jooksul.

“Otsiti töötajaid ühte Pärnus tegutsevasse transpordifirmasse. Juba kaks päeva pärast tööpakkumise avaldamist helistati mulle sellest ettevõttest ja paluti kuulutus maha võtta – pakkumisi oli tehtud nii palju,” kirjeldas Jürimäe olukorda.

Tööandjate konsultant rääkis, et tema käsutuses olevate andmete kohaselt tuleb veebruari- ja märtsikuus veel koondamisi. “AS Ruukki Products koondab 22. veebruaril 26 töötajat, vanurite hoolekandekeskuses kaotab töö 29. veebruaril 16 inimest, märtsis-aprillis koondab OÜ Toome 8 töötajat ja OÜ Audru Mõis 9 inimest,” lausus Jürimäe.

AS Ruukki Products põhjendas Pärnu tehases tehtavat koondamist termopaneelide tootmise efektiivsuse tõhustatamisega uue tootmismudeli abil, mis aitab parendada tootmisprotsessi, toodete tarnekindlust ja termopaneelide kvaliteeti.

AS Audru Karusloomakasvandus põhjendas möödunud aasta lõpul alustatud koondamisi rebasekasvatuse lõpetamisega Audrus, sest karusloomade kasvatamine osutus kahjumlikuks ning peatselt jõustuvad uued määrused oleksid nõudnud lisainvesteeringuid.

Sel aastal 54 töötajat koondanud AS Maratist põhjendati koondamisi tellimuste arvu ja nõudluse vähenemisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2008, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing