Gruusia ähvardab ajakirjaniku vahistanud Abhaasiat

27. veebruar 2008, 17:59

Gruusia president lubas 26. veebruaril
Abhaasia piiril vahistatud Gruusia teleajakirjanikku politseiga vabastama minna,
kui abhaasid teda vabatahtlikult arestimajast välja ei lase.

Mihhail Saakašvili nõudis Abhaasialt, et nad laseksid vabaks telekompanii Mze ajakirjaniku Malhaz Basilaia, kes võeti kinni kahe riigi piiri eraldava Inguri jõe sillal. Lenta andmetel valmistas ajakirjanik ette Venemaa presidendivalimisi kajastavat saadet.

Gruusia ajakirjanduse andmetel andsid abhaasid ajakirjanikule esmalt kere peale ning viisid ta seejärel Suhhumisse. Abhaasi võimud süüdistavad ajakirjanikku ebaseaduslikus piiriületuses. Tema kaamera võeti ära.

Lisaks vahistasid abhaasid enda teatel veel ühe sama telekanali kaastöötaja ning tema ema, keda nad süüdistavad Abhaasia sõjaliste objektide pildistamises. Abhaasia president ütles, et kohalikud võimud tahavad Gruusia ajakirjanike üle kohut mõista ning keelduvad neid kodumaale välja andmast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2008, 17:55
Otsi:

Ava täpsem otsing