Sotsid: riigikogulaste palga võiks määrata sõltumatute arvamusliidrite komisjon

Agnes Ojala 10. märts 2008, 12:03

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE)
fraktsioon teatas täna vastuses riigikogu esimehe Ene Ergma kirjale, et erakond
peab vajalikuks praeguse ebaõiglase riigikogu liikme palgasüsteemi muutmist.

“Praegu valijate õiglustunnet solvavat ja riigikogu usaldusväärsust õõnestavat palgasüsteemi tuleb muuta,” ütles SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor. “Teeme omalt poolt ettepaneku usaldada riigikogu liikmete palkade määramine teiste riikide eeskujul sõltumatutest arvamusliidritest koosneva palgakomisjoni kätte.”

Juba 2002. aastal tegi Sotsiaaldemokraatlik Erakond ehk toonane Mõõdukate fraktsioon ettepaneku muuta tänaseni kehtivat palgasüsteemi, mille kohaselt riigikogu liikme palk on seotud Eesti keskmise palgaga.

“Loodame, et seekord toetab riigikogu enamus sotsiaaldemokraatide ettepanekut,” ütles Nestor. “Oleme valmis kolleegidega ühiselt arutama, milliste organisatsioonide esindajad niinimetatud palgakomisjoni kuuluvad.”

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb riigikogu liikme palk määrata kindla suurusega kuupalgana, mis ei ole seotud Eesti keskmise palga või mis tahes muu statistilise näitajaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 07:50
Otsi:

Ava täpsem otsing