Kosmose vandenõud 1: Surnud kosmonaut

26. märts 2008, 15:01

Isegi kui meil õnnestub meil jõuda jälile
kõigile maistele saladustele, jääb kosmos endiselt suureks ja salapäraseks. Kas
väljaspool meie päikesesüsteemi võiks leiduda intelligentset elu? Mis on
tumeaine? Kas kosmilistes ussiaukudes on võimalik liikuda valgusest
kiiremini?

Vastuseid neile küsimustele veel pole. Kuid paljud inimesed usuvad, et maailmas on võimul neid, kes teavad kosmose saladusi ega lase ülejäänuid neile ligi. Siit saavad tuld vandenõuteooriad. Osa neist põhineb vaid spekulatsioonidel, mõnel on pisut ka teaduslikku tagapõhja. Tihti on neis lugudes pistmist salapäraste valitsusorganisatsioonide ja üliintelligentsete tulnukatega.

Howstuffworks tegi ülevaate suurimatest kosmosega seotud vandenõuteooriatest.

Surnud kosmonaut

Kuuekümnendatel pidasid USA ja Nõukogude Liit tulist võidujooksu – kes jõuab esimesena kosmosesse. Võit oli märgiks selgest tehnoloogilisest üleolekust. Algul rebis NSV Liit ette- 1957. aastal läkitati kosmosesse esimene Maa tehiskaaslane. 1961. aasta aprillis tuli järgmine seljavõte: Juri Gagarin jõudis esimese inimesena kosmosesse.

Kuid Itaalias Torino lähedal elavad vennad Achille ja Giovanni Battista Judica-Cordiglia on pannud selle fakti tõsise kahtluse alla: võib-olla Gagarin polnudki esimene.

Vennad ehitasid endavalmistatud pealtkuulamisjaama Torre Bert, mille abil nad said jälgida nii ameeriklaste kui venelaste maapealsete keskuste sidet väljasaadetud tehiskaaslastega. Esimene salvestus tehti mitu kuud enne Gagarini lendu – 28. novembril 1960 tabati eetrist krüpteeritud sõnum: „SOS kogu maailmale”. See oli pärit kosmosesõidukilt ja seda korrati kolm korda. Sõnumi korjasid üles ka Saksamaal ja USA-s Texases asuvad raadioamatöörid. Kolm päeva hiljem teatasid venelased ebaõnnestunult orbiidile lähetatud tehiskaaslasest, inimesest polnud sõnagi.

1961. aasta veebruaris leidis vendade keskus eetrist üles kosmonaudi südamelöögid, mille põhjal andis Itaalia südamekirurg selge diagnoosi: tegu on sureva inimesega.

Nõukogude Liit lükkas kõik vendade väited ümber.

Need, kes itaallasi usuvad, peavad võimalikuks, et venelased varjasid surnud kosmonaute, et säilitada kosmosevallas kätte võidetud edu. Tõde jääb endiselt saladuseks, kuigi vendade tehtud salvestused on isegi internetis kerge vaevaga leitavad.

Loe järgmist osa: Nihkuvad poolused, aga ka: Maailmalõpp aastal 2012, Illuminati ja Majestic-12, Roswell / Mehed mustas ja Planeet X .

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2008, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing