Kosmose vandenõud 7: USA luuresatelliit 193

31. märts 2008, 10:40

Kui soovid lugemist sarja algusest, siis
kliki siia: Surnud kosmonaut

14. detsembril 2006 saadeti USA õhujõudude Vandenbergi baasist välja rakett, mille pardal oli satelliit nimega USA 193.

USA 193 oli luuresatelliit. Paraku tekkisid satelliidil raskused orbiidil püsimisega ning 2007. aasta lõpuks oli USA õhujõududel selge, et satelliit kukub Maale. Jaanuaris teatas USA, et kavatseb satelliidi raketiga alla tulistada.

Milleks on vaja satelliiti tulistada? USA valitsuse teatel sisaldas satelliidi kütusemahuti mürgist raketikütust hüdrasiini. Kui kütusemahuti oleks atmosfääri sisenemisel alles jäänud oleks see võinud kukkuda tihedalt asustatud alale.

20. veebruaril tulistas USA satelliidi alla. Leidub inimesi, kelle arvates jättis valitsus osa tõest varju. Allatulistamise peaeesmärk oli vältida seda, et luuresatelliit satuks mõne teise riigi valdusse. On veel neidki, kes arvavad, et USA tahtis näidata, et on maailmas ainus, kes suudab satelliite rakettidega alla tulistada.

2007. aastal hävitas Hiina raketi abil ilmastikusatelliidi, nimetades seda katseks. Selle katse tulemusena sattus orbiidile kosmoseprügi, mis ohustab teisi samal kõrgusel tiirlevaid tehiskaaslasi. Nüüd üritas USA näidata, et suudab satelliite tulistada sellises kõrguses, kus oht teistele satelliitidele on minimaalne. Kas USA vastas nii Hiina katsetusele? Leidub neid, kes seda usuvad.

Novaator on samal teemal varem kirjutanud: USA valmistub luuresatelliiti tulistama

Loe ka teisi artikleid kosmose vandenõudest: Nihkuvad poolused

Maailmalõpp aastal 2012

Illuminati ja Majestic-12

Roswell / Mehed mustas

Planeet X


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 18:02
Otsi:

Ava täpsem otsing