Arakas: hea juht paneb meeskonna kokku endast targematest

Agnes Ojala 30. aprill 2008, 15:55

Endine Arco Vara juht Viljar Arakas ütles
tänasel EBSi korraldatud äri-talk-show’l, et heaks meeskonnaks on vaja leida
inimesed, kes oleksid omal alal väga head spetsialistid.

„Hea juht peab oskama igal alal endast targemaid palgata. Mina olin Arco Varas selles osas spetsiifilistes küsimustes kõige nõrgem. Ja ma arvan, et selles seisnes ka meie edu,“ selgitas Arakas.

Ta tunnistas, et küll kardab seetõttu mõnevõrra konkurentsi, kuid lisas, et see paneb ühtlasi iseend edasi arendama. „Kui seda aga väga karta, siis ei saagi head meeskonda. Ega siis Mati Alaver ei suusata kiiremini kui tema treenitavad,“ märkis ta.

Arakas ütles, et oli rahul oma meeskonnaga Arco Varas ja on rahul ka praeguste kolleegidega. „Meeskond ongi suures osas tippjuhi nägu. Kui ma sellega rahul ei oleks, siis ei oleks ma rahul ka iseenda tööga,“ lisas ta.

Tallinna börsi juht Andrus Alber soovitas meeskonna loomisel lähtuda kahest märksõnast: koostööst ja usaldusest. „Üksi on väga raske, koostöö peab toimima kogu meeskonnas. Kui on palju soleerijaid, siis võivad nad küll häid tulemusi saavutada, kuid firma tervikuna ei pruugi samal tasemel olla,“ rääkis ta.

Alber lisas, et ka ei tohiks ettevõttes olla liiga palju ühesuguse mõtlemisega inimest. Tema sõnul võib küll olla meelitav, kui juhi ideede peale aplodeeritakse, parem aga oleks, kui arusaamad oleksid erinevad, sest see viib edasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2008, 16:46
Otsi:

Ava täpsem otsing