Kelme süüdistatakse Silberautost 1,7 miljoni krooni välja petmises

Mariliis Pinn 08. mai 2008, 07:53

Harju maakohtus hakkab lõppema protsess
kahe noore inimese üle, kes süüdistuse järgi petsid Silberauto ASilt välja 1,7
miljonit krooni.

Eesti suurim automüügikontsern Silberauto langes heausklikult lihtsa petuskeemi ohvriks, makstes kahe vaevalt 20-aastase noore antud õppetunni eest 1,7 miljoni krooni ja kohtuskäiguga, kirjutas Postimees.

Ligi kolm aastat tagasi, 2005. aasta juulis pakkus autosid tarniv ja müüv osaühing Mericom Baltic Silberautole tehingut, nimelt soovivat üks Saksa ettevõte oma autoparki välja vahetada ning sealt saaks soodsa hinnaga korralikke sõidukeid hankida.

Silberautole tundus mõte hea, sest 170 000 krooni paar aastat vana Passati eest oli tõepoolest soodne hind, autopakkujatel oli aga tingimus: kogu raha kümne auto eest ehk 1,7 miljonit krooni tuli ette maksta, pikemalt kaalumata Silberauto seda tegigi, loo lõpp on muidugi selge: Passateid Silberauto ei näinud ja ka raha tagasi ei saanud.

Põhja ringkonnaprokuröri Anneli Lumiste süüdistuse järgi polnud petuskeemi taga siiski mitte probleemse mainega Mericom Baltic, vaid kaks selle juhatuse liiget, kes osaühingu teadmata oma isikliku «äriplaani» tegid, tollal 20-aastasele Liis Männistule ja 21-aastasele Andres Sokmannile tuli mõte kasutada ära oma juhatuse liikme staatust ning ligipääsu osaühingu arvemajandusele.

Silberauto pressiesindaja Rauno Kais möönis, et firma langes naiivselt pettuse ohvriks. Põhjus, miks suur summa nii usalduslikult üle kanti, oli tema sõnul varasem õnnestunud koostöö Mericomiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2008, 15:19
Otsi:

Ava täpsem otsing