Marko Liibak • 14. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tuge vajavad eelkõige loodavad ja kasvuealised firmad

2013. aastani vältava programmi kaasrahastaja on Euroopa Sotsiaalfond ning raha on kogu programmi jaoks 117,6 miljonit krooni. Aastatel 2004-2007 said alustavad ettevõtted EASist abi starditoetuse programmi kaudu. Selle aja jooksul sai n-ö oma tegemistele nurgakivi panemise toetust üle 880 ettevõtte kokku rohkem kui 105 miljoni krooni ulatuses.

EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktori Pille-Liis Kello sõnul on ettevõtlusaktiivsus Eestis väiksem kui ELis keskmiselt. Kello märkis, et lisaks ettevõtlusaktiivsuse suurendamisele on oluline abistada alustavaid ettevõtjaid, kelle potentsiaal võimaldab kiiret kasvu ja kes mõtlevad juba alustades ka toodangu ekspordile.

Tänavu ootab EAS toetusi taotlema ligi 200 ettevõtet, 2008. aasta toetuste eelarve on 22,6 miljonit krooni.

Nii nagu eelmisel perioodil toetatakse ka 2007-2013 perioodil stardi- ja kasvutoetuse programmiga ettevõtjaid, kes soovivad osta masinaid ja seadmeid. Et aga Eesti on liikumas teadmistepõhise majanduse suunas, siis toetatakse ka alustava ettevõtte selliseid tegevusi nagu oma kaubamärgi väljatöötamine, tootele tööstusdisainilahenduse loomine või tootele vastavushindamise tellimine.

EASi ettevõtluskonsultant Meeli Vaikjärv laitis alustavate ettevõtete puhul projektide nõrka taset.

"See tähendab, et äriplaan ja eesmärgid on läbi mõtlemata või ei ole need realistlikud," tunnistas Vaikjärv.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt