IT Koolituse juht: varsti hakkame ehitajatest IT spetsialiste koolitama

26. mai 2008, 10:06

IT Koolituskeskuse OÜ juhatuse esimehe Raul
Niine sõnul läksid taksojuhid kaks-kolm aastat tagasi ehitajateks,
piltlikult öeldes oleme praegu olukorras, kus hakkame varsti ehitajatest IT
spetsialiste koolitama

"Kaks-kolm aastat tagasi läksid taksojuhid ehitajateks. Piltlikult öeldes oleme praegu olukorras, kus hakkame varsti ehitajatest IT spetsialiste koolitama,“ märkis IT Koolituskeskuse OÜ juhatuse esimees Raul Niin, lisades, et mujal maailmas on elukutse ning seeläbi ka töökvalifikatsiooni muutmine normaalne osa karjäärist. Hetkel ja tulevikus IT sektoris Eestis ja mujal tööd jagub ning kui kvaliteet ja hind on paigas, siis on võimalik ka oma IT teenuste ja toodetega edukalt konkureerida mujal maailmas.

IT Koolituse I kvartali käive ületas 10,3 miljoni krooni piiri ning ettevõtte puhaskasum oli 1,2 miljonit krooni. 2007. aastal oli vastavad näitajad 6,6 miljonit krooni ja miljon krooni, teatas ettevõte.

"Oleme heas vormis - kindlasti üks kiiremini arenev IT täiendkoolitust ja IT konsultatsioone pakkuv ettevõte Baltimaades. Tuleviku osas oleme optimistid, kuna majanduse ümberstruktureerimine ja konjunktuuri parandamine saab tulla ainult targa tööjõu arvelt ning koolitus on meie töö," ütles Raul Niin.

„Kuna IT sektori ettevõtetes ca 70% kuludest moodustab tööjõud, siis on ülioluline, et IT tööturul toimiks normaalne konkurents. Selleks, et tööjõukulu hinnad läheks alla, on vaja juurde kvalifitseeritud inimesi, samuti tagab see vajaliku kvaliteedi ja tööviljakuse. Seega loodetavasti siseneb IT tööjõuturule uusi tegijaid ning riik võimaldab vastavat ümberõpet,“ lausus Raul Niin.

Raul Niine sõnul kasvas IT Koolituse Eesti operatsioonide kolme kuu käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligikaudu 25%. Seejuures kasvas enim IT-spetsialistide koolituste maht 62%.

"Leedus suutsime aasta-taguse ajaga võrreldes oma käivet kasvatada 50% võrra. Seoses suurte Euroopa Liidu kaasfinantseeritavate koolitusprojektidega on Leedu koolitusturg viimasel aastal läinud mõõda mahult Eestist ja Lätist. Seal investeeritakse senimaani ja ka edaspidi Eestist ja Lätist aktiivsemalt inimkapitali, kasutada seejuures kõiksugu toetusi Euroopa Liidu fondidest," tõdes Raul Niin.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2008, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing