Pilv: börsifirmad võivad käituda erinevalt

02. juuni 2008, 14:21

Advokaat Aivar Pilve sõnul võib Kalevit ja
Tere tunnustada selle eest, et turule anti tehingu ärajäämise kohta objektiivset
infot, vihjates sellele, et kõik teised börsifirmad seda võib-olla teinud
pole.

„Kindlasti oli see suure avalikkuse huvi all olev tehing. Kuid mõlemat läbirääkimiste poolt võib tunnustada, sest nad on selle käigus andnud turule ausa ja objektiivse teabe selle kohta, et tehingut praegu ei toimu,“ vastas Pilv tänasele aripaev.ee päevaküsimusele „Kumma maine kahjustus, Kruuda või Rahumaa?“

Kuid börsiettevõtetel ongi ju kohustus anda teavet? „Seda küll, aga käituda võib ka selles situatsioonis, kus tegemist on börsifirmaga, mingil määral erineval viisil. Ma olen ise läbi viinud läbirääkimisi, mis pole viinud tulemusteni. Kuid pooled ei pea läbirääkimisi alustades kindlasti silmas seda, et lõpptulemuseni mitte jõuda,“ vastas Pilv.

„Esiteks arvan, et seda küsimust pole õige kommenteerida tehingu kõrvalseisjatel, sest ei teata kõiki asjaolusid. Kõrvalseisjatel pole nii üheselt võimalik mõista kõiki neid põhjusi ja tagajärgi, mis sellest võivad tuleneda,“ märkis Pilv.

„Kuid mis puudutab otsest küsimust, siis mina ei näe praegu probleemi, et ühe või teise maine oleks kahjustunud või oleks sellest negativistlik sõnum või tagajärg turule tulemas. Ühelt poolt on see objektiivne paratamatus, et kõik läbirääkimised ei vii otse või alati positiivse lõpptulemuseni. Tõde selgubki läbirääkimiste käigus,“ märkis Pilv.

Kõik, mis alguses paistab selge ja väga ilus, see võib Pilve sõnul läbirääkimiste käigus oma olemust avada ka probleemsena.

„Kui ma loen neid uudiseid, siis ma küll ei arva ühest ega teisest halvemini või paremini kui enne. Ma arvan, et nii tulebki seda asja võtta,“ täpsustas Pilv.

Kas ärajäänud ühinemine Aare Targa bürooga on avaldanud mingit mõju ka teie enda büroo mainele? „Sellel hetkel, kui läbirääkimised toimusid ja need peatati, siis sel ajal ma küll kahjulikku mõju ei tunnetanud. Oli palju isikuid, ka klientide hulgas, kes märkisid, et meil on olnud usaldusväärne kaubamärk, mis on ka iseseisvalt piisavalt tugev turul edasiminemiseks. Pigem ütleksin nii, et see, mis läbirääkimistele järgnes, oli läbirääkimiste käigus teatavaks saanud info ühepoolne ärakasutamine, vaatamata kokkulepetele ja heale tavale, pigem see ei näita tagantjärele neid läbirääkimisi kõige paremas valguses,“ täpsustas Pilv.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2008, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing