Vene börsil liikusid vastassuunas metallitootjad

23. juuli 2008, 13:20

Vene börsil kerkisid plusspoolele suurima
hõbedatootja Polymetali ning miinuspoolele kullatootja Polyus Goldi
aktsiahinnad. Pangaaktsiate tõus mujal maailmas tõstis kõrgemale suurpanga
Sberbanki aktsiat.

Vene suurima hõbedatootja Polymetali aktsia hind kerkis 4,1 protsenti, 206 rubla tasemele. Ettevõtte II kvartali kasum kahekordistus 150 miljoni dollarini, kui kulla müük suurenes ning ettevõte sai kasu kulla hinna tõusust.

Vene suurima kullatootja Polyus Goldi aktsia odavnes 1,4 protsenti, 1222,96 rublani. Kulla hind kukkus eile pea kuu enim, kui naftabarreli hind vajus ja dollar rallis. Seega vähenes väärismetalli atraktiivsus investeerimisallikana. Investeerimispank Renaissance Capital andis Polyus Goldi “underweight” soovituse.

Vene suurima panga Sberbanki aktsia kallines 2,4 protsenti, makstes 76,18 rubla. Täna pangaaktsiad ronisid ülespoole ka mujal maailmas, kui Euroopa suurpank Deutsche Bank teatas, et pangakahjud ei ole levinud nii palju, kui kardeti, ning eile olid tõusuteel ka USA pangaaktsiad.

Vene börsiindikaator RTS langes Moskvas kella 14:06ks 0,35 protsenti, 2116,28 punkti tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing