BÖRS: Vene terasetootjad aitab tõusule edulootus

22. juuli 2008, 17:14

Vene terasetootjatele prognoositakse kasu
riigi arengust, teraseaktsiad kallinesid. Pangaaktsiate langus mujal maailmas
kandus edasi ka Vene börsile.

Vene terasetootja Novolipetsk Steeli aktsia hind kerkis Londoni börsil 1,6 protsenti, 47,22 dollarini. Moskva pank MDM alustas ettevõtte katmist “osta” soovitusega ning tõstis hinnasihi 60,20 dollari peale. MDM analüütiku James Lewise teatel saab Novolipetsk kasu Vene siseriikliku majanduse arengust.

Terasetootja Severstali aktsia hind ronis Londoni börsil 1,9 protsenti, 20,16 dollari peale. S P teraseindeks kerkis eile New Yorgis enim viimase kuue nädala jooksul. JPMorgani teatel võivad Vene terasetootjad taastuda hiljutistest langustest, kuna optimism on tõusmas maailma metallitootjate seas.

Vene suurpanga Sberbanki aktsia hind taandus 3,3 protsenti, 74,48 rubla tasemeni. Täna langesid pangaaktsiad ka mujal maailmas, kui USA pank Wachovia teatas rekordilisest kvartaalsest kahjumist, mis ulatus 8,9 miljardi dollarini, lisaks kärpis pank dividende 87 protsendi võrra.

Vene kauplemissüsteemi RTS indeks vajus Moskvas kella 5:07 seisuga 0,8 protsenti, 2 126,92 punkti tasemele, kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing