Parts: leidke endale leidlikum amet või hakake ettevõtjaks!

Mariliis Pinn 21. august 2008, 09:40

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan
Parts soovitab inimestel pidada leidlikumaid ameteid ning kui sissetulek ei
rahulda, hakata ettevõtjaks.

"Ootaksin, et eesti kapitalistid koonduksid vastutustundlikuks mõttekojaks, kellega valitsusel oleks võimalik pidada nõudlikku dialoogi. Selline üksikute ärimeeste poosetamine on sama südanttorkiv ja murettekitav kui poliitiline populism," kommenteeris Parts Eesti Ekspressile suurärimeeste nuttu, et Eesti majandust ootab põhjaskäik või suurem verevalamine.

"See võib kõlada loosunglikult, kuid kui kogu ühiskond keskenduks leidlikumale tööle ega tegeleks majanduslikus mõttes rumala, väheefektiivse ja jätkusuutmatuga, saavutaksime edu. Ettevõtjatelt ootaksin rohkem ambitsiooni!," lisas ta. "Kui inimene pole oma perekonna sissetulekuga rahul või on tal ebakindlus, kas tuleb tulevikus rahaliselt toime, siis mõelgu välja mingi idee ja tehku oma ettevõte, olgu või väike. Räägitakse, et ettevõtlus on tohutu riskide võtmine, kuid millise riski võtab inimene, kes ei tee midagi ega realiseeri oma ideid? Ettevõtlus oli 1990. aastatel populaarne, kuid täna on see jäänud tagasihoidlikuks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2008, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing