Nafta hinnal 20 aasta pikim langusperiood

16. september 2008, 11:02

Nafta hind on langemas Londonis juba
neljateistkümnendat järjestikust päeva, mis on selle pikim langusperiood alates
1988. aastast, kirjutab Bloomberg.

Täna hommikul rahvusvahelisel börsil Londonis kukkus Brenti nafta hind 4,7 protsenti, 89,80 dollarini barrel.

New Yorgi kaubabörsil kaubeldava kerge toornafta hind kukkus 4,3 protsenti alla 92 dollari barrel, mis tähendab, et alates aasta algusest on musta kulla hind langenud 4,4 protsenti ning selle aasta kõrgeima hinnaga võrrwldes (147,27 dollarit barrel) on nafta hind kukkunud juba 38 protsenti.

„Hinnad olid kerkinud liiga kõrgele, sest nüüd ootab meid ees majanduslangus ja nõudluse langus,” põhjendab äkilist hinnalangust energeetika konsultatsioonifirma Cameron Hanover president Peter Beutel Bloombergi telekanalile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 16:40
Otsi:

Ava täpsem otsing