BÖRS: paanika jätkub

03. oktoober 2008, 09:26

Oht, et USA, aga ka Euroopa võib sattuda
tugevasse majanduskriisi, tekitasid eile taas paanikailminguid kukutades
Dow Jonesi tööstuskeskmise üle kolme ning tehnoloogiasektorit esindava Nasdaqi
tööstuskeskmise 4,5 protsenti.

Makromajandusnäitajad, seitsme aasta suurim tööpuudus, tööstustoodangu järsk kukkumine ning mittefinantssektori tegelik olukord (seni on investorite peatähelepanu keskendunud finantssektorile) põhjustasid Wall Streetil korraliku müügilaine, mis hommikul kandus üle ka Aasiasse. Olukorda ei leevendanud ka majanduse päästmise paketi läbiminek USA senatis. Isegi kui seaduseelnõu läheb Kongressis läbi, on paljud väikeinvestorid aga ka Wall Streeti veteranid jõudmas arusaamisele, et riigi sekkumine suudab heal juhul vaid minimiseerida, aga mitte ära hoida eesseisvat majanduslikku valu, kirjutas The Wall Street Journal.

„Paistab, et majandus kukub klindilt alla,” lausus majanduslehele aktsiate langusele panustava (karuturule) riskifondi Seabreeze Partners Management president Doug Kass. „Seni oleme fokuseerinud päästeoperatsioonidele ja pole peaaegu üldse pööranud tähelepanu majandusnäitajatele, mis on seni olnud meie jaoks väga tähtsad,” sekundeeris talle investeerimisfirma Jefferies Co peastrateeg Art Hogan.

Makromajandusnäitajad põhjustasid kartuse, et majandus läheb pikka langusesse ning investorid ostsid turvainvesteeringutena valitsuse võlakirju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2008, 00:42
Otsi:

Ava täpsem otsing