Parts: SAS kontrollib 66% Estonian Airist

Annika Matson 02. detsember 2008, 17:27

Valitsusjuhi Andrus Ansipi kohtumisest SASi
asepresidendiga alles esmaspäeva õhtul kuulnud majandusminister Juhan Parts
ütles Äripäevale, et tegemist on erinevate käsitluste ja propagandamüraga.

"Riigi seisukohad on selged. Meid huvitavad lennuühendused. Estonian Airis näeme ses suhtes olulise tegijana. Firma arenguteid peamegi arutama. Ongi kogu lugu! Eks seda peavad aktsionärid arutama, firma juhtkond peab enda nägemuse esitama. Selge, et lihtsalt kuskilt 300 miljonit… See ei ole maksumaksja rahaga võimalik. Teeme ühe asja selgeks: SAS-il on 66 protsenti sellest firmast, ta kontrollib seda. Ei saa küsida riigilt neid küsimusi, oleme väikeaktsionär,“ Äripäeva meeldetuletuse peale, et SAS-ile kuulub ametlikult siiski vaid 49% Estonian Airi aktsiatest, vastab majandusminister nii: "No ma ei tea, ma ei tea! SAS kontrollib seda ettevõtet! No tere hommikust! Ma ei tea, kas on 49 või 66, ma ei oska hinnata. See polegi praegu oluline,“ prahvatab Parts.Peaminister Andrus Ansipi astus SASi juht Mats Janssonile.Peaminister Andrus Ansipi vastus SASi juht Mats Janssonile.Peaminister Andrus Ansipi vastus SASi juht Mats Janssonile.

Loe SASi kirja Ansipile!

Samal teemal pikemalt kirjtab Äripaev ka homme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 14:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing