Savisaar: president kaitseb koalitsiooni

09. detsember 2008, 16:05

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Vilja Savisaar ütles, et president Toomas Hendrik Ilves asus oma tänase
majandusteemalise avaldusega saamatu koalitsiooni kaitsele ja õigustamisele.

„Reformierakonna juhitud koalitsioon seadis eelarve koostamisel esiplaanile kemplemise oma valimislubaduste nimel, kuid jättis tahaplaanile riigi huvid,” märkis Savisaar. „Kogu eelarve tegemine käis üldsuse eest varjatuna ja salaja, millele juhtis tähelepanu ka ajakirjandus. Keskerakond oli valmis koalitsiooni eelarve tegemisel abistama, kuid sellest ei olnud võimupoliitikud huvitatud,” märkis Savisaar.

Tema sõnul võinuks president riigimehena juba varem osundada eelarve koostamise vaevadele. „Eelarve tegijad eirasid majanduse olukorda ning puistasid käisest numbreid ja prognoose, mis osutusid alati valeks. Peaminister Andrus Ansip pakkus oma soovunelmaid välja tõe pähe,” ütles Savisaar, kelle arvates president asus oma tänase avaldusega koalitsiooni kaitsele. „Kogu Eesti presidendilt oleksin oodanud juba märksa varem asjakohast avaldust, mis hoidnuks riigivankrit kindlamalt teel ja juhtinud tähelepanu võimalikele ohtudele,” märkis Savisaar. „Täna maksab Ilves oma avaldusega presidendiks valimise tänuvõlga, kui püüab vastutust veeretada koalitsioonierakondade õlgadelt.”


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2008, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing