Börs: kas Tallinnas on põhi tehtud?

17. detsember 2008, 14:53

Vaadates tänaseid suure käibega tõusvaid
aktsiaid tekib vägisi raske küsimus – kas põhi on juba tehtud?

Kahjuks selgub vastus vaid tagasivaatena. Ettevõtete tulemused on alla käinud. Majanduses on sünged pilved ja varsti hakkab pikne võtma. Kuid aktsiaturgudel on komme liikuda ajast ees. Võimalik, et juba ostetakse kaugemat positiivset pilti.

Abiks on kindlasti see, et Rootsi ja Taani keskpank toetasid Läti keskpanka, mis annab teatavat kindlust, et väga halva stsenaariumi korral aidatakse Skandinaavia keskpankade poolt ka Eesti Panka.

Vaadates aktsiate suhtarve, siis õieti on need nii väikesed, et tuleb luubi all otsida. Need lähevad ilmselt kehvemaks – kuid kas see on uus info või üllatav? Samas on oht, et põhjale järgneb järgmine madalam.

Eesti Telekomi aktsia hind tõusis täna 11,3 mln kroonise käibe juures 3,9 protsenti, 66,50 kroonile ehk 4,25 eurole. Olympic EG aktsia hind tõusis 10,3 mln kroonise käibega 6,7 protsenti, 7,51 kroonile ehk 0,48 eurole. Tallinki aktsia hind tõusis 10 mln kroonise käibega viis protsenti, 6,57 kroonile ehk 0,42 eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2008, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing