2008. aasta suurimad petised

Mait Jüriado 26. detsember 2008, 08:23

Ajakirja Forbes koostatud 2008. aasta
suurimate petiste nimekirja tippu troonib Bernie Madoff, kuid nii mõnegi
suurfirmade juhid nägid samuti ränka vaeva, et saada võimalikult kõrgele
tippu.

Bernie Madoff tõmbas aastate jooksul haneks oma "Ponzi" skeemiga nii väikseid kui ka suuri investoreid üle kogu maailma. Forbesi suurim kaastunne läks investeerimisjuhist Rene-Thierry Magon de la Villehuchetele ja tema perekonnale, kes kaotas Madoffi pettuse tõttu rohkem kui miljardi dollarit ning võttis kaks päeva enne jõule endalt elu.

Forbes annab spetsiaalse eriauhinna USA Turu-ja Väärtpaberijärelevalve Inspektsioonile, kes aastakümnete jooksul ei suutnud Madoffi ekspluateerimist paljastada.

Madoffi juhtumi üks kõige suuremaid õppetunde on see, et ei tasu panna kõiki mune ühte korvi.

Nimekirjas järgmisena tulevad aga 150-200 erinevate finantsinstitutsioonide tipp-juhti sellistest ettevõtetest nagu Citigroup, AIG, Fannie Mae, Freddie Mac, Lehman Bros., Bear Stearns, Wachovia, WaMu, UBS, Deutsche Bank ning Bank of America - nende kõikide suurimaks õppetunniks on, et tuleb oma bilansist aru saada ning seda tunda ja ei tasu kogu aeg kõikidele rääkida, et "meil on kõik korras", kuigi järgmine hetk anutakse riigilt väljapäästmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2009, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing