Nafta hind põhjadest sammu kaugusel

Mait Jüriado 14. jaanuar 2009, 18:39

Nafta hind on USAs taas sukeldunud ning on
sammu kaugusel uutest põhjadest.

USA tooraineturul Nymexil on nafta hind läinud negatiivsete uudiste peale langusesse ning päeva põhi tehti 35,52 dollari juures. 24. detsembri põhjadeni on jäänud veel 39 USA senti. Viimati maksis nafta USA siiski 36,12 dollarit ehk -4,39%. Londonis maksis brent viimati aga 44,32 dollarit.

USA valitsus teatas, et bensiini ning katlakütuste varud on suurenenud oodatust rohkem. Vaatamata külmale talvele on kütuse tarbimine väiksem kui aasta tagasi. Aastaga on katlakütuste tarbimine vähenenud 2,4%. Bloombergi andmeil kasvasid USA naftavarud eelmisel nädalal 2,75 miljoni barreli võrra.

Täna teatati ka USA jaemüüjate müüginumbrid, mis jäid analüütikute prognoosidele suurelt alla. Kukkumine detsembris 2,7%, koos automüügiga aga 3,1%. Analüütikud ootasid pea kaks korda väiksemat tulemust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2009, 19:17
Otsi:

Ava täpsem otsing