Tamming: võlgu elamine on ajutine lahendus

02. veebruar 2009, 13:10

Võlgu elamine on vaid ajutine lahendus,
ütles Tavidi suuromanik Alar Tamming ning tõdes, et tõenäoliselt läheb Eesti
riik võlakirjade välja andmise teed.

„Mina Eesti riigi võlakirju ei ostaks,“ vastas aripaev.ee tänasele päevaküsimusele, kas teie ostaksite Eesti riigi võlakirju.

„Võlgu elamisega on varasemal ajal kõik ühiskonnad kokku jooksnud. Võlgu elamine ei ole lahendus. See on ajutine lahendus,“ selgitas Tavidi suuromanik. Tema sõnul minnakse riigi võlakirjade välja andmise teed seetõttu, et inimesed on ärevuses ja pinges ning ei oska midagi paremat välja mõelda. Tamming nentis, et sellisel juhul lükatakse kriisi ainult edasi ning hilisem pauk on selle võrra ka suurem.

„Mina pooldan seda lähenemist, mis pandi Eesti kroonile, kui see 1992. aastal tuli - Eesti kroon peab olema tagatud mingi välisvaluutaga, riigieelarve peab olema tasakaalus ja riik laenu ei võta,“ ütles Tamming ning lisas, et nüüd ollakse jõudnud absurdsesse olukorda, kus Eesti kroon on tagatud euroga ja euro mitte millegagi. „Ja see kriis lõppeb nii nagu ta ennegi on lõppenud - ülemaailmse rahareformiga,“ lisas ta.

Probleem tekkis sellest, et käibele on lastud liigselt raha ja seda üritatakse parandada raha juurde laskmisega, rääkis Tamming. Tema hinnangul on raha pakkumine ületanud igasugused piirid ja rikkus tuleks vaid siis, kui inimesed koguks sääste.


Alar Tamming Alar Tamming

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing