Eesti Pank: meil on vaja reserve igaks juhuks hoida

04. aprill 2009, 10:04

Keskpanga poliitika osakonna juhataja Ülo
Kaasiku sõnul on neil vaja reserve igaks juhuks halvemateks aegadeks hoida.

Majandusteadlane ja õppejõud Andres Arrak soovitas oma arvamuses Äripäevale, et Eesti Pank võiks kogu möödunud aastal teenitud 1,2 miljardilise kasumi riigieelarvesse anda, sest Eestil oleks seda praegu hädasti vaja.

Eile ei olnud Kaasik valmis rääkima Reporterile antud intervjuus, kas ja kui palju annab pank tulust riigieelarvesse.

«Eesti Pangal on oma reservid olemas, mis praegu on ümmarguselt 6 miljardit krooni. Neid reserve on vaja eelkõige selleks, et tõsta Eesti krooni usaldusväärsust ja kindlustada finantsstabiilsust. Meil on igaks juhuks vaja ka oma reserve hoida,» märkis Kaasik napisõnaliselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2009, 10:10
Otsi:

Ava täpsem otsing