Heldur Meerits: pensionifondidest haihtunud raha ei tekita ärevust

11. aprill 2009, 15:39

Arvan, et tänane hetk läheb kunagi mööda ja
oleme pensionifondidega jälle uutes kõrgustes, ütles ärimees, LHV nõukogu liige
Heldur Meerits täna Kuku Raadio saates Keskpäevatund.

Keskpäevatunni saatejuhi Priit Hõbemäe andmeil on kokku pensionifondidesse paigutatud umbes 15 miljardit krooni ja sellest on aktsiaturgude langemise tõttu haihtunud 2-3 miljardit.

„Ma täpsete arvude üle vaidlema ei hakka, kuid kaduma on läinud alla kümne protsendi investeeritud rahast,“ ütles Meerits ja nõustus saatejuhi repliigiga, et nagu tema näost näha, see teda ärevaks ei tee. „Sest aktsiaturud on ju samal ajal kordi rohkem kukkunud.“

Meeritsa sõnul valis ka tema omal ajal kõige äkilisema fondi, kus aktsiate osakaal kõige suurem. „Ega ma ise ka pole suutnud oma fondi jälgida,“ tunnistas Meerits. „Samuti pole sugugi lihtne hinnata, kui suure potentsiaaliga fondihaldurid on."

Meeritsa kinnitusel oleks ta valmis teise pensionifondi maksma oma palgast ise kuus protsenti. „Kui valitsus otsustab sissemaksed peatada, millel on minu arvates palju rohkem miinuseid kui plusse, siis mina igatseksin võimalust, et mul lubataks fondi edasi sissemakseid teha,“ lausus Meerits. „Ja ma tegelikult maksaks meeleldi isegi kuus protsenti oma palgast.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing