LHV: riigi paus kärbib pensioni 5%

13. aprill 2009, 15:15

Eesti Fondihaldurite Liidu hinnangul
väheneb inimeste II samba pension tulevikus 5%, kui vahepeal teha
maksetes kaheaastane paus, väidab LHV Varahalduse tegejuht Mihkel Oja.

"Tänu sotsiaaldemokraatidele jääb siiski inimestele võimalus jätkata makseid, lihtsalt riigi panus järgneb sambasse mõned aastad hiljem. Perioodil, mil uusi makseid ei toimu, sõltub samba suurenemine puhtalt fondijuhi tööst," arvab Oja.

Ta ei usu, et tänase valitsuse otsuse näol oleks tegemist surmahoobiga.

"Üllatavalt palju inimesi on olnud maksete külmutamisele vastu ning ilmselt nüüd, mil see võimalus jäetakse, jätkavad oma kogumispensioni makseid. Usaldusväärsusele mõjub aga hästi see, et riik on põhimõtteliselt valmis korvama riigipoolse panuse nendele, kes makseid peatada ei soovi," lisab asjatundja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 17:48
Otsi:

Ava täpsem otsing