Valga maavanema pistiseajas keegi end süüdi ei tunnistanud

13. aprill 2009, 15:46

Tartu maakohtu Põlva kohtumajas alanud
istungil endise Valga maavanema Georg Traðanovi pistisesüüdistuse asjas keegi
end süüdi ei tunnistanud, kirjutas err.ee.

Endist Valga maavanemat Georg Traðanovit süüdistatakse ametiisikuna pistise ja altkäemaksu võtmises, Kalle Muru GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmises, Aivo Pärna GoBusi juhatuse esimehena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, Valter Keisi GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning juriidilist isikut GoBus pistise ja altkäemaksu andmises.

Traðanovi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar, Muru kaitsja vandeadvokaat Sirje Must, Pärna kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi, Gobusi kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma ning Keisi kaitsja vandeadvokaat Anne Tammer leidsid, et nende kaitsealustele esitatud süüdistused ei ole põhjendatud.

Süüdistuse järgi võttis Traðanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana GoBusi juhatuse liikmelt Kalle Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu, sõlmides vastutasuna Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga, eirates Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning sellega ka seaduse nõudeid. Muru sai altkäemaksuks makstud raha GoBusi juhatuse esimehe Aivo Pärna korraldusel GoBusi juhatuse liikmelt Valter Keisilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 16:16
Otsi:

Ava täpsem otsing