Ansip kergitaks käibemaksu 20%-le?

25. aprill 2009, 11:36

Täna Keskerakonna Pärnumaa aastakoosolekul
esinenud Keskerakonna aseesimees Kadri Simson kritiseeris valitsusliidus
arutusel olevat kava tõsta käibemaksu 2% võrra, jättes samas tulumaksu endisele
tasemele või seda koguni langetades.

"Riigieelarve jätkuv kärpimine mõjutab juba riigi alustalasid, sest riik ei ole varsti enam võimeline kõiki oma funktsioone täitma. Lisaks kaks aastat järjest valesti planeeritud eelarvele on tõsine probleem Eesti riigi eelarve ühekülgne sõltuvus tarbimistsüklist ehk käibemaksust ning aktsiisidest. Seetõttu mõjub ka majanduskriis Eesti eelarvele märksa hävitavamalt kui enamikule Euroopa riikidele ning käibemaksu tõstmine halvendaks olukorda veelgi," arvas Simson.

Valitsusliidu juhterakonna kavatsust lähiajal käibemaksu tõsta kinnitas Reformierakonna eelmine esimees Siim Kallas, kelle sõnul „on lootustandvam mõelda tulumaksu asemel pigem kaudsete maksude tõstmisele”.

„Teatavasti kulutavad vaesemad inimesed ära suurema osa oma sissetulekust ja säästavad vähem, mistõttu kaudsed maksud mõjutavad neid rohkem kui rikkaid,“ täpsustas Simson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2009, 17:42
Otsi:

Ava täpsem otsing