LHV: Tallinna Vee aktsial soovitus kogu

Annika Matson 30. aprill 2009, 17:21

LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul
erinesid Tallinna Vee tulemused LHV ootustest väiksema müügimahu poolest
ning analüütik soovitab aktsiat koguda.

Oidermaa kirjutab saadetud kommentaaris järgmist:

Tallinna Vesi raporteeris väga korralikud tulemused ning näitas, et vastavalt LHV ootustele on tegemist ühega vähestest ettevõtetest, kes suudab see aasta Balti börsidel kasumi kasvu näidata. Tallinna Vee käive jäi LHV ootustele 2,3% alla. Peamine erinevus seisnes oodatust väiksemates müügimahtudes. Vee ja reoveeteenuste maht äriklientidele teeninduspiirkonnas vähenes 11,5%, mis oli oluliselt suurem langus, kui ootasime.

Samas näitas Tallinna Vesi prognoosidega võrreldes madalamaid kulusid, mis oli tingitud vähenenud kulutustest kemikaalidele ning ootustest madalamatest tööjõukuludest. Ettevõtte brutokasum – 8,05 miljonit eurot (126 mln kr) – vastas täpselt meie prognoosidele. Puhaskasumit mõjutas negatiivselt ühekordne finantskulu, mistõttu ettevõtte kasum jäi 4,1% LHV prognoosidele alla.

LHV soovitus Tallinna Vesi aktsiale on kogu (akumuleeri). Ettevõte on suurepärases positsioonis majanduslangusele vastu seistes – käive on seotud eelmise aasta kõrge inflatsiooni numbriga, samas kui kulude alandamine on praeguses keskkonnas kergemaks muutunud. Seetõttu ootame ettevõttelt selleks aastaks tugevat kasumi kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2009, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing