Saabi tulevik endiselt lahtine, Fiat pildis tagasi

01. juuli 2009, 12:07

Tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri
kirjutab, et Itaalia Fiat on uuesti pildil kui võimalik Saabi ostja, ehkki Saabi
omanik GM lõi nädalapäevad tagasi müügiks käed Rootsi luksuslike sportautode
tootjaga Koenigsegg, kellega sõlmiti kavatsuste protokoll.

Uued spekulatsioonid on aga ringlemas pärast seda, kui Financial Times kirjutas, et GM otsib Saksa autotootjale Opelile uut paremat ostjat, pärast seda, kui kõnelused Kanada-Vene Magnaga on edenenud vaevaliselt.

Nii on jälle tekkinud võimalus, et Fiat võtab revanši – Itaalia autotootja on huvitatud sellest, et osta üles nii Saksa Opel kui Rootsi Saab.

„Ma ei ole üldse imestunud. Seda oleme GMi puhul varemgi näinud. Allkirjastatakse esialgne kokkulepe, kuid mõne aja pärast on GM valmis oma pakkumist paremaks muutma. See pole üllatus, kuid selgust see vaevalt toob,“ ütles lehele Rootsi majandusministeeriumi kõrge ametnik Jöran Hägglund. Hägglundi sõnul on Fiatil Saabiga „põnevad“ plaanid. Võib-olla oleks Fiatil ka rohkem rahalisi vahendeid Saabi toetamiseks, mis vajab kiiresti uut laenu, et tootmist jätkata.

Saabi ostnud Koenigsegg aga vaikib – ei mingeid avaldusi tulevikuplaanidest ega rahamusklite näitamist, ei mingeid katseid müstikat fassaadi taga peituvate investorite ümber hajutada. Nädalavahetusel avaldas DI pika kirjutise, milles püüdis kaardistada Saabi salapärase uue suuromaniku Mark Bishopi tausta. Mees on olnud seotud paljude firmadega, mis on kaubelnud kõrge riskiga kinnisvaralaenudega ning miski ei näita, et mehel oleks tegelikult selliseid finantsvahendeid, mis Saabi uuesti "jalgadele tõstaks", kirjutas DI. Saabi tulevik on jätkuvalt lahti ja küsimärgi all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2009, 12:14
Otsi:

Ava täpsem otsing